Olen Jonna Järviö ja olin Cheza Ngoman puheenjohtaja vuosina 2000-2001. Aloitin tanssimisen Cheza Ngomassa helmikuussa 1996. Sitä ennen olin 1990 luvun alusta asti osallistunut Suomessa satunnaisesti järjestettyihin pääosin länsi-afrikkalaisten opettajien vetämiin afrotanssi workshopeihin ja olin mielissäni kun Tampereella aloitti oma. säännöllinen ryhmä. Olin mukana tanssijana ja hallituksen jäsenenä. Toiminta oli vasta alussa ja treenasimme Vuolteenkadun Nuorisokeskuksessa. Olin mukana kaikissa esiintymisissämme ja usein teimme Menardin kanssa vierailuja päiväkoteihin ja kouluihin joissa pidimme lapsille laulu- ja tanssitunnin. Puheenjohtajana toimiessani jatkoimme aikuisten ja lasten tanssi- ja rympuryhmien toimintaa ja unelmoimme oman festivaalin järjestämisestä.


Afrikkalaisen tanssin (sekä itä- että länsi-afrikkalaisen) harrastaminen on tuonut itselleni monia, unohtumattomia muistoja. Olen ollut Tansaniassa 1998 kuukauden mittaisella tanssikurssilla Bagamoyossa. Gambiassa 2001 ja 2003 osallistuen paikkallisen tanssiryhmän Kura Chow:n kanssa heidän esiintymiskiertueilleen hotelleissa sekä Roots and Culture festivaalille 2002. Vuonna 2005 sain mahdollisuuden esiintyä Tansanian silloisen presidentin Benjamin Mkapan Suomen vierailulla Helsingissä. Hänen toivomuksestaan tanssimme hänen heimonsa tanssin Ngokwa.
Vuonna 2004 oli aikani siirtyä kohti muita haasteita mutta afrotanssi, afrikkalainen musiikki ja liikunta yleensä ovat säilyneet elämässäni sen jälkeenkin enkä muistojani ja kokemuksiani vaihtaisi koskaan pois.


T. Jonna Järviö