The Rise of the Queens -esitys yhdistelee ainutlaatuisella tavalla perinteistä itäafrikkalaista tanssia afrobrasilialaisen capoeiran elementteihin sekä Menard Mpondan omaan musiikkiin ja koreografioihin. Inspiraatio konserttiin syntyi perinteisestä afrikkalaisesta kuningatarmyytistä: kolmesta veden kuningattaresta, joiden kerrotaan olevan läsnä naisten jokapäiväisessä elämässä. Tarinan myyttiset kuningattaret edustavat yhtä lailla elämän eri puolia veden symboloidessa sekä elämää että kuolemaa.

The Rise of the Queensin ensi-ilta nähtiin Fest Afrikassa vuonna 2013, ja esitys on sittemmin nähty Tampereen lisäksi myös Helsingissä. Tällä kertaa lavan valtaa esityksen uudistettu versio, johon on tullut uutta väriä mm. länsiafrikkalaisista ja suomalaisista soittimista.

Osana afrikkalais-pohjoismaista verkostoitumishanketta on lähdetty luomaan myös uutta pohjoismaista tanssiprojektia. Hällä-näyttämöllä nähtävän tanssiesityksen ensimmäisessä osassa afrikkalaisen tanssin ryhmät eri Pohjoismaista tuovat yleisön nähtäville ensimmäiset yhteistyön tulokset uudesta tanssi- ja musiikkiprojektista, jossa tulee lopulta olemaan mukana neljä maata: Suomi, Tanska, Norja ja Islanti. Tanssijat ja muusikot esittelevät nyt repertuaaristaan osia, joita hyödynnetään jatkossa Nordic Queens -esityksen luomisprosessissa.

 

Tampereen Hällä-näyttämöllä 21.7. klo 18.00-20.30. Lisätietoja tapahtumasta Fest Afrikan sivuilla (linkki), sekä facebookissa The Rise of the Queensien sivuilla.